Meer dan 15 jaar beoefen ik het Beatboxen. Beatboxen is dat je geluiden en muziek maakt met je mond, een zogenaamde ‘vocale percussie’. Het kenmerk is het door impulsgeluiden nadoen van percussie.

Ook vocal scratching (het imiteren van het scratch-geluid van een draaitafel) of het imiteren van elk denkbaar geluid kan gerekend worden tot de beatbox.

Door een programma van vroeger genaamd Yo MTV Raps ben ik begonnen met Beatboxen.

Ik zag en hoorde voor het eerst The Fat Boys en daar zat een Beatboxer bij wat ik geweldig vond. Maar er kwamen meer Beatboxers bij waaronder Doug E Fresh. Ik ben gaan oefenen maar het lukte niet helemaal. Iemand uit mijn kennissenkring heeft mij op weg geholpen met de basis technieken en daarna ben ik veel gaan oefenen door te luisteren naar verschillende Beatboxers waaronder Rahzel. Rahzel word the godfather of noise genoemd en is ook wereldkampioen geweest. In 2013 en 2016 heb ik bij hem op het podium gestaan.(zie You Tube Rahzel en William)

Bij de workshop zal ik zelf zorgdragen voor de benodigde apparatuur o.a. een speaker, vocal processor en 4 microfoons. Als er een diascherm of iets dergelijks aanwezig is dan kan er ook een powerpoint-presentatie gegeven worden om uit te leggen waar het beatboxen ontstaan is, waar het vandaan komt en hoe je het kunt leren. Mocht dit niet aanwezig zijn dan leg ik het aldoende uit.

Design ©2020 GayleWeb